Joris, medewerker cultuur

Medewerker cultuur
Mijn hobby en werk? Die zijn eigenlijk hetzelfde!

“Ik heb een passie voor boeken en taal. In de bib ben ik mee verantwoordelijk voor de aankoop van strips en volwassenen fictie. Komen werken voelt voor mij dus ook een beetje als thuiskomen. Heerlijk!”

Meer dan enkel boeken wegzetten

“In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, betekent werken in de bib véél meer dan boeken wegzetten. Ons echte werk bevindt zich zowel voor als achter de schermen. Bestellingen plaatsen, aankoopvoorstellen bekijken, de stripleeskring organiseren, kinderen ontvangen, activiteiten organiseren voor anderstaligen, organiseren van de jeugdboekenmaand, lezingen en infomomenten regelen,… Het takenpakket is uitgebreid en net dat maakt het boeiend.”

Mensen aan het lezen krijgen

“Strips zijn voor veel mensen en kinderen een opstap naar het lezen. Wie niet graag leest, toch warm krijgen voor strips en later ook voor nog andere boeken, dat is mijn doel. En als dat lukt, geeft dat enorm veel voldoening. Ik ben bovendien trots op onze strip- en graphic novel-collectie!”

Ik heb een passie voor taal. Mensen aan het lezen krijgen, geeft me enorm veel voldoening.

Mee evolueren

“De bib en onze volledige afdeling cultuur zijn volop in beweging. De samenleving verandert, dus wij veranderen mee. We willen van de bib, naast thuis en het werk, een extra plek maken waar onze inwoners graag komen en tijd doorbrengen. Deze verandering vraagt veel van medewerkers. Het is wennen. Maar het brengt ook weer heel wat kansen met zich mee!”

Groeien en veranderen

“Ik startte als halftijds informatiebemiddelaar in de bib en kreeg daarna de kans om als baliemedewerker in het Jakob Smitsmuseum aan de slag te gaan. Zo leerde ik de bib en het museum van binnen en van buiten kennen. Later nam ik deel aan een examen collectiebeheerder voor de bib en het museum. Het werken op twee plekken werd me wat veel. Ik kreeg de kans een keuze te maken en concentreer me nu met veel goesting op de doelgroep volwassenen samen met het team podium, kunst en literatuur in de nieuwe structuur.”

Naar top