Maarten, expert gebouwtechnieken

Doen wat je graag doet, kost geen moeite!

“Projecten opvolgen van bij de opstart tot de nazorg en samenwerken met talrijke collega’s en partners zijn het leukste aan mijn job.”

Van consultant tot vaste medewerker

“Ik kwam bij de gemeente terecht als consultant. Ik werkte toen voor een studiebureau. Tijdens dat jaar proefde ik van het volledige plaatje van de job. Dat beviel me zo dat ik later deelnam aan een selectieprocedure voor een vast contract.”

Van opstart tot nazorg

“Het leukste aan mijn job is dat ik hier alles van A tot Z kan doen zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten. Mijn job begint bij het ontwerp van een technische installatie voor een gebouw en het analyseren van de noden van de klant. Vervolgens komt het laten bouwen van de installatie aan bod en daarna de opvolging en nazorg. Dat wil zeggen dat ik naga of alles goed werkt, welk onderhoud er nodig is, wat nog verbeterd moet worden.”

Samenwerken een must

“Samenwerken is heel belangrijk in mijn job, zowel met collega’s als externen. Het is fijn om samen tot een oplossing te komen. Ik heb veel contact met de dienst gebouwen en de werkmannen, maar ook met andere diensten in onze organisatie zoals de aankoop- en communicatiedienst en het team duurzaamheid.”

Projecten weerbaar voor de toekomst

“Een belangrijke klantengroep waarvoor we veel projecten doen zijn de scholen binnen de gemeente. Zo hebben we bijvoorbeeld samen met ICT het project van de digitale sprong gerealiseerd waarbij de netwerkinfrastructuur van de scholen werd geüpgraded met onder andere glasvezel, nieuwe databekabeling en Wifi antennes. Als er een nieuwe kinderclub komt, mag ik mee bepalen welke technieken er komen. Bij projecten zorg ik ervoor dat de gebruikte technieken worden afgestemd op de langetermijnvisie. Hierbij zijn de klimaatdoelstellingen en het streven naar uniformiteit binnen de installaties heel belangrijk.”  

We stemmen onze technieken af op de langere termijnvisie. Zo staan we klaar voor de toekomst. 

Aan de clichés voorbij

“Dat er bij de gemeente niet hard gewerkt wordt, klopt volgens mij helemaal niet. Er wordt zeker wel hard gewerkt, maar als je doet wat je graag doet, dan krijg je heel veel gedaan zonder dat het al teveel moeite kost.”

“Het klopt wel dat er meer procedures te volgen zijn dan in de privé, maar dit hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Door verder vooruit te denken en anders te plannen kan je dit heel goed opvangen.”

Naar top