Anita, Anette, Heleen, begeleidsters buitenschoolse kinderopvang

Begeleidster buitenschoolse kinderopvang
Deze job houdt me jong

De buitenschoolse kinderopvang is een grote afdeling binnen onze organisatie. We werken met vele begeleiders aan hetzelfde doel: kinderen voor en na schooltijd een aangename tijd bezorgen. Omdat we veel kinderen opvangen, is er altijd veel bedrijvigheid in onze kinderclubs. Daardoor vliegt te tijd.

Afspraken gedragen door het hele team

“Om alles goed te laten verlopen, moeten we goede afspraken maken. Dit doen we op verschillende overlegmomenten. Sommige afspraken gelden voor het hele team, anderen enkel binnen één kinderclub. We respecteren ieders mening en zorgen er zo voor dat de afspraken door iedereen gedragen worden.”

Mix aan leeftijd en geslachten

“Voor onze teams is een gezonde mix van leeftijden ideaal. Zelf zijn we niet van de jongsten. Met onze ervaring maken we de jonge garde wegwijs, maar op hun beurt leren ze ons veel nieuwe dingen.

De laatste jaren waren de mannen binnen het team in de minderheid. Nochtans zou een goede mix aan mannen en vrouwen ook hier een meerwaarde betekenen. Bij deze doen we een warme oproep naar hen toe. We zijn ervan overtuigd dat deze job ook voor mannen een zeer leuke werkplaats is. Binnen onze teams zijn er geregeld nieuwe sollicitaties, dus aan alle geïnteresseerden: waag zeker je kans!”

Aan alle geïnteresseerden – ook mannen – solliciteer bij nieuwe vacatures. Je krijgt er geen spijt van!

Veel warmte

“De liefde die we terugkrijgen van de kinderen geeft ons de goesting om er elke dag voor te gaan. Onze job vraagt veel flexibiliteit, maar de kinderen geven ons zoveel terug. Een warme knuffel, een toffe tekening, een vriendelijke ‘tot morgen’,… het zijn maar enkele voorbeelden van de dingen die ons energie geven. Soms komen we mensen tegen die ooit naar de opvang kwamen. Als ze vertellen hoe graag ze bij ons kwamen, kan onze dag niet meer stuk.”

Naar top