Stefana, van stagiair tot vaste medewerker

"Ik behaalde in Bulgarije mijn diploma van leerkracht talen. Ook in België wou ik een job waarin ik echt iets kon betekenen voor anderen. In 2016 startte ik mijn opleiding verpleegkunde in het volwassenenonderwijs. Ik deed mijn stages op een 10-tal verschillende stageplaatsen in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Eén daarvan was het woonzorgcentrum in Ten Hove."

Goede sfeer tussen collega's

"Wat mij in Ten Hove opviel was dat de sfeer tussen de collega’s super was. Ik kwam terecht in een warme, huiselijke groep waarin er veel respect was voor stagiairs. Daardoor voelde ik mij direct aanvaard op mijn afdeling. Ik merkte dat veel personeelsleden hier al vele jaren werkten en nog altijd dagelijks met veel enthousiasme de zorg verlenen. Ik kon mij echt vinden in de visie van het woonzorgcentrum. Binnen de zorg proberen we onze bewoners zoveel mogelijk de regie te geven over hun eigen leven".

Echt contact maken

"Toen ik mijn diploma behaalde was ik dan ook blij dat ik kon starten als verpleegkundige bij Ten Hove op de afdeling met dementerende bewoners. Ik merk dat we er toch vaak in slagen om contact te maken met bewoners die op het eerste zicht volledig in hun eigen wereld zitten."

Naar top